Вече можем да регистрираме домейни и на кирилица

Вече можем да регистрираме домейни и на кирилица
(24.10.2007)
Такава възможност предлага сдружение “Унинет” заедно с доставчика на многоезични домейни i-DNS.net International
Двете организации ще осигуряват услугата „регистрация на Интернет домейни на
кирилица" за българските потребители. От днес, 24 октомври,Двете организации ще осигуряват услугата „регистрация на Интернет домейни на кирилица" за българските потребители. От днес, 24 октомври, сдружение Унинет започва официално продажбата на домейни на кирилица в зоните .бг, .инфо и .име чрез своите членове и регистратори. Според официалната информация, като регистратор може да бъде акредитиран всеки - необходимо е единствено да бъдат спазени няколко условия, повече за които може да се научи от сайта на сдружението.
“Възможността за употреба на Интернет адреси на кирилица ще позволи на невладеещите английски език потребители в България да получат лесен и удобен достъп до глобалната мрежа и ще им даде възможност да притежават привлекателни домейни, които поради естеството си ще представят по-желаните от тях имена или търговски марки”, гласи официалното съобщение.
Сдружение Унинет в момента преговаря с българските Интернет доставчици, за дамогат адресите на кирилица да се ползват и преди официалното им одобрение от ICANN (www.icann.org) през следващата година.  Унинет ще се кандидатира пред организацията и за  получаването на официален статут на регистър за избраните зони.Досега организацията има подписани договор за съвместна дейност със софийския Интернет доставчик Megalan и всички негови клиенти вече могат да работят свободно с домейните на Кирилица, съобщават още от Унинет. Сдружението е подкрепено също от доставчиците Мултилинк ООД (Русе) и Citylan.bg (Пазарджик).




{START_COUNTER}