Започва миенето на улици в Дупница От 29 април до 4 май ще се проведе сезонното миене на улиците в Дупница. Ще се започне от утре в ж.к. “Бистрица”, както на улиците, така и на прилежащите тротоарни площи от 15:00 часа в района от пазара, автобусната спирка и улица “Черни връх” до изхода на комплекса. Поради тази причина не е желателно паркирането на МПС-та в района, съобщават от пресцетъра на Общината
„Българската Коледа“ събра над 1,5 млн. лева  Над 1,5 млн. лева бяха събрани от кампанията "Българската Коледа" след края на благотворителния спектакъл в Народния театър “Иван Вазов”, който се провежда под егидата на държавния глава. 


 Тази година тя преминава под надслов "За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух". В подкрепа на каузата на сцената на Народния театър излязоха Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл „Чинари”, квартет „Славей”, трио „Сопрано”, X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от „Бон-Бон”. Популярни лица също изразиха съпричастността си към кампанията. 


Благотворителната инициатива тази година е ориентирана към подпомагането на деца, страдащи от различни очни и слухови заболявания. Средствата от кампанията ще бъдат насочени и за закупуването на високотехнологична апаратура в университетските и областните болници в страната, която да осигури диагностика на увреждания в слуха и зрението още в ранна детска възраст. Инициативата ще продължи да подпомага всички деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. 


"Българската Коледа" се провежда целогодишно.


 От средствата събрани от предишното издание на благотворителната инициатива бе финансирано лечението на 485 деца с неврологични заболявания, а за десет рехабилитационни центъра в цялата страна бе осигурена модерна техника. 


На благотворителния спектакъл снощи присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Пламен Орешарски, еврокомисар Кристалина Георгиева и Георги Първанов.
Община Дупница осигури безплатен обяд на 80 човека, предимно пенсионери Община Дупница подписа договор с Агенцията за социално подпомагане за безвъзмездна финансова помощ за подпомагане на най – нуждаещите се лица в България чрез осигуряване на безплатен топъл обяд. Стойността е 24 922,80 лева, информират от пресцентъра.
Безплатни презервативи за дупничани в световния ден за борба срещу СПИН Община Дупница се включи в Световния ден за борба срещу СПИН. От комисията за борба с противообществените прояви при малолетни, днес раздават на пл. “Свобода” безплатни презервативи и червени панделки, коите са международен символ на анти-СПИН кампанията на дупничани.
РАЗТЪРСВАЩИ СНИМКИ на трупът от река Бистрица (+18 год.) Трупът на Йордан Спасов бе закаран в Кюстендил, за да му бъде направена аутопсия. Тя трябва да установи по какъв начин е настъпила смъртта на 49-годишният жител на дупнишкото село Бистрица. Zadupnitsa.com ви информира за инцидента буквално минути след като Васил Бански-кмет на селото го откри и сигнализира компетентните органи.trup-zadupnitsa
Условна присъда за мъж шофирал пиян в Дупница Дупнишкият районен съд даде 5-месеца условна присъда с три годишен изпитателен срок на 41-годишен управлявал автомобила си в нетрезво състояние. Това е втори случай за В.И.Г, който е бил с пробация за същото през 2010 година. Този път 40-годишният мъж е хванат с 2.3 промила в кръвта на 1.11.2014 година в района на старата автогара в Дупница. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
ЦСКА се стяга да нанесе първа загуба на „Марек Юнион-Ивкони“ пряко по БНТ 2 Столичният ЦСКА се стяга да нанесе първа загуба в тазгодишната кампания на мъжката ни Супер лига на шампиона "Марек Юнион-Ивкони". "Червените" волейболисти приемат дупничани в зала "Христо Ботев" от 17 часа. Досега играчите на Найден Найденов нямат загуба, и това е допълнителен стимул за другите отбори. В състава на ЦСКА няма контузени състезатели. До последно под въпрос е посрещачът Бойко Бонев, който си реди трансфер в Кипър, и ако днес не е упял да се договир, може да излезе за своите.
Референдум – един от възможните варианти в Дупница  Провеждането на референдум стои като опция, заяви кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.
 
 Както е известно, градоначалникът обяви по време на извънредната сесия на Общинския съвет, свързана с взимането на облигационен заем, че обмисля провеждането на подобно допитване до гражданите.
Лидерката на МГЕРБ-Дупница Лора Василева награди победителите в коледния турнир по шах и белот Лидерката на Младежкото ГЕРБ в Дупница Лора Василева награди победителите в коледния турнир по шах и белот, който се проведе тази събота в с. Яхиново. Тя благодари на участниците за спортсменската игра и им пожела да стават все по-добри и да завоюват по-големи победи.                                                                                            Организатори на турнира бяха младежите от структурата на ПП ГЕРБ – Дупница, а наградният фонд за участниците бе осигурен от общинския председател на партията Ивайло Константинов и от областния организационен секретар Емил Гущеров. За победителите бяха осигурени парични награди, а за всички останали участници имаше поощрителни такива. Турнирът продължи повече от 4 часа и протече изключително оспорвано, като в него се включиха над 30 състезатели. Игрите по шах и белот се проведоха в три тура, а чрез теглене на жребий участниците бяха разпределени на случаен принцип. Победителят при шаха се оказа и един от най-добрите играча в белота и спечели втора награда там. За втора поредна година младежите от ГЕРБ в областта организират различни турнири преди коледните и новогодишни празници. Миналата Коледа МГЕРБ – Кюстендил проведе футболен турнир и състезание по зумба в областния град.
Топ реализаторът на Серия А1 – Христо Златанов бе посрещнат от родителите си на летище „София“ Волейболната легенда на България за всички времена Димитър Златанов и съпругата му Мария, с нетърпение чакаха пристигането на сина си. Майката на Христо Златанов бе приготвила автентични български ястия, с които посрещна него и тима му – "Копра Елинор". Както е известно, италианският вицешампион излиза в четвъртък от 20 часа в "Самоков Арена" в 4-а среща от груповата фаза на Шампионска лига. Христо Златанов е една от емблемите на италианския волейбол и съвсем скоро атакува кота 9 000 точки, до които му остават още 116.
„Балкански приказки“ на Ганчо Карабаджаков в галерия „Джамията“ в Дупница В навечерието на празника на Дупница се открива  изложбата “ Балкански приказки” на Ганчо Карабаджаков. На 18 октомври Маестрото навършва 63-години и ще покаже в галерия „Джамията“ цикъл от 30 картини на тема “ Балкански приказки”.bygstvo v egipet
Представят книга за историята на Дупница с уникални документи поместени в нея Книгата на Никола Лазарков „Спомени отпреди и след освобождението“ ще бъде представена в Дупница на 7-ми септември /понеделник/ от 18:00 часа в Дом на техниката. Това е четвърто преработено и допълнено издание. В книгата са поместени интересни и любопитни исторически факти от историята на Дупница, придружени с уникални снимки от личните архиви на д-р Александър Лазарков и Орлин Тодоров.
Така наречената волейболна „Суперлига“ започна. Вижте резултатите от днес С три мача днес и два утре бе дадено началото на 71-ото издание на мъжкото ни волейболно първенство. В последните години то се провъзгласи с гръмкото име Суперлига. Предвид ситуацията в повечето отбори, липсата на финансови средства, неяснотите, които до последно измъчват ръководители, треньори, играчи и фенове обаче, трудно може някой да си изкриви душата и да каже, че в този шампионат има нещо, което да е супер. Същото наименование носи и първенството на Русия, но е по-добре да не се опитваме да правим сравнения между онова там и това, с което разполагаме на нашите географски ширини. Не заради нещо друго, а защото няма допирни точки между двете. С изключение на размера на терена, големината на топката и височината на мрежата…. Това пише Sportal.bg и колегите имат основание.
БФС наложи 400 лв глоба на „Марек“ Дисциплинарната комисия към БФС наложи глоба в размер на 400 лева на "Марек". Това са парите, които са като санкции за жълтите картони на трима от играчите. Нападателят Крум Бибишков е с наказание от 300 лева, а Светльо Диков и Милен Лахчев с по 50 лева. В "А" група санкциите са доста сериозни в сравнение с "Б" група, като солидна глоба чака дупничани и сега, след срещата с "Хасково". 4-ма играчи получиха официални предупреждения и в сряда ще станат ясни техните санкции.
5 медала за Боен клуб „Марек“ от Републиканското първенство по кикбокс в Шумен  Боен клуб „Марек“ продължава да мачка конкуренцията си в цяла България! Дупнишките бойци се завърнаха от Републиканското първенство по кикбокс в Шумен с 5 медала!
Започва укрепването на сградата на ВиК, за да не падне Утре ще бъде открита строителна площадка в района на ВиК-Дупница, където ще започне укрепване на неустойчив откос с района на административната сграда на дружеството, инофрмират от пресцентъра на кметството. Сградата е във "висящо" положение и е заплашена от пропадане.
Голов трилър между Германея и Велбъжд от равенството не печели никой Германея Сапарева баня и Велбъжд Кюстендил сътвориха истински голов трилър, завършвайки наравно 3:3, но от тава не спечели никой от тях, дори домакините вече са сериозно застрашени от изпадане. Двубоят в Сапарева баня предложи много емоции на зрителите, като и двата отбора играха открит футбол и създадоха редица положения. Резултата откри още в 6-та минута Виктор Анастасов с удар от около 30 метра заварил неподготвен вратаря на Германея Евгини Спасов. В 16-та и 19та минути домакините пропуснаха да отбележат, но все пак в 36-та минута Чечев изравни. Радоста на домакините трая само 2 минути, защото в 38-та гостите отново поведоха, чрез Чавдаров, завършил перфектна контра на Петров и Йовчев. В 42-та минута вратаря на Германея Спасов и централния бранител Томов свършиха голяма глупост и след рикошет в тялото на Миро Петров резултата вече стана 1:3. 74-та минута бе преломна в двубоя, тогава Робертино Атанасов изравни и секунда по-късно провокира вратаря на гостите да го удари за което Кирилов получи червен картон. С човек повече домакините осъществиха сериозен натиск и в 80-та минута Боби Кралев вкара чудесен гол с глава изравнявайки резултата. В самият край отбора на Германея имаше претенции и за неотсъдена дузпа.
„Ситроен“ се запали в Дупница  3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, информират от пресцентъра на МВР.
Единственият състезател от Бобов дол отпадна от Игрите в Баку Единственият представител на Бобов дол не успя да достигне до призово място на европейските игри в Баку, които се провеждат в момента. Това е състезателят по борба Милослав Методиев, който в категория до 130 кг отстъпи на руснака Сергей Семьонов с 0:6. Съперникът му, който е еврошампион за младежи до 23 г. и двукратен № 1 в света при юношите, загуби в следващия кръг и така Методиев не успя да продължи в репешажите. Това бе дебют на Методиев на толкова голямо състезание.
Златистия кръстосва Дупница с черен джип, адвокатът му поиска предсрочно освобождаване Злати Златев-Златистия е забелязан да се движи с черен джип БМВ с варненска регистрация по улиците на Дупница. Скандалният висаджия, който излежава присъда 18 г. затвор за убийството на бизнесмена Любомир Мантарков-Мантарката, е пуснат за един месец в отпуск от затвора във Варна. Всеки ден той се подписва в полицията в Дупница, пише struma.bg.Злати Златев е захвърлил патериците и се придвижва с помощта на бастун. След последната операция, извършена във варненска клиника, е отслабнал драстично.
Златистия бе преместен от затворническото общежитие в с. Самораново, община Дупница, в края на миналата година в затвора във Варна след молба, внесена от адвоката му, че подзащитният му иска да е по-близо до клиниката, където е под наблюдение след претърпените няколко операции в последните месеци.
Адвокатът на Златистия – Славчо Харалампиев, е поискал от ГДИН условно предсрочно освобождаване от затвора с мотив, че Златистия е изтърпял половината от наказанието, натрупал е трудов стаж в библиотеката на Софийски централен затвор и има добро поведение.
Злати Златев влезе в затвора през 2003 г., след като бе осъден на 18 г. затвор за убийството през 1997 г. на братовчеда на бившата му съпруга Фиданка – Любомир Мантарков-Мантарката. На 23 ноември 1997 г. Златистия завихри скандал в заведение "Бирхалето" в центъра на Дупница, което се стопанисваше от Любомир Мантарков. Той направил забележка на Злати Златев да не вдига скандал. Афектиран, Златистия отива до колата си и вади пушка. В този момент Любомир Мантарков и част от клиентите излезли пред заведението. Златистия натиснал спусъка и застрелял Мантарката.
Полицаи от участъка, който е на метри от мястото на убийството, пристигнали веднага. В екшъна Злати Златев е прострелян в крака от полицаи и е задържан. Раната на крака се инфектирала, но инфекцията е овладяна. Докато продължава следствието, Златистия е на свобода и през 2001 г. катастрофира с джип край Разлог, чупи крака си на простреляното място, като отключва некроза на крайника и е инвалидизиран.
След серия операции след влизането си в затвора Златистия явно вече е по-добре здравословно.
Дупница остана без бюджет за 2014 година Изключително горещата сесия на Общински съвет-Дупница приключи по изненадващ начин. Проектобюджета за 2014 година не бе приет, което означава, че кметството ще трябва да работи по миналогодишния. Куриозен и абсолютно неочакван бе начина, по който се разви ситуацията. Точката за разглеждане на бюджета бе предложена от ГЕРБ, като по време на самата дискусия, от ОДБ направиха предложение за корекция, който да завиши макрорамката с близо 500 000 лева. След поредица от нападки и смях, в който дух протече цялата 5-часова сесия се стигна до гласуване.
18:00 Марек – Шкендия контрола в Банско резултат на живо ТУК Марек ще изиграе днес  втората си контрола това лято и първа от лагера в Банско. Дупничани се изправят срещу македонския Шкендия Тетово, като контролата е от 18:00 часа в Банско на комплекс Пири.. Шкендия е един от потенциалните съперници на ЦСКА в Лига Европа. Македонците играят срещу молдовския Зимбру в първия кръг и ако победят срещат ЦСКА. В Шкендия премина преди три седмици и дупничанина Мартин Кавдански. Същевременно старши треньора на Марек Тони Велков се очаква да пусне в днешната  контрола всички налични играчи. На 28 Марек ще играе и срещу Локомотив ПД. В първата си контрола Марек отстъпи на ЦСКА с 1:2 . Резултата в този мач откри Камбуров от дузпа в 18-та минута. В 22-ра минута Марек изравни с гол на Кристиян Петков, а победата за червените донесе Маркиньос в 85-та минута.
Миньорите от 2-ра смяна в Бобов дол отказаха да напуснат галериите Миньорите от Бобов дол отново стачкуват. Втора смяна която малко преди полунощ е трябвало да бъде вече извън галериите е отказала да излезе и остава в мината, това съобщиха читатели на zadupnitsa.com.  Новината все още не е потвърдена официално от ръководството на „Въгледобив“ Бобов дол.
ОбДТ „Невена Коканова“ Дупница гостува в София, Пловдив и Видин с хитовата постановка „Аферата в хотел Уестминстър“ Постановката „Аферата в хотел Уестминстър“ на ОбДТ „Невена Коканова“ определено се превърна в любима на дупничани. Трите представления на 18 и 28 ноември 2014 година и на 30 януари 2015 се играха пред препълнен салон. Пиесата на Рей Куни, която е с оригинално заглавие "Английският прозорец", сега ще бъде показана и в София, Пловдив и Видин.
Младоженци подмамиха мъж чрез сайт за обяви и го убиха за кеф Мъж от Пенсилвания бе подмамен чрез сайта за обяви Craigslist и убит от млада двойка, която искала да извърши убийство заедно. Мъжът е бил все още жив, докато убийците му търсели място, където да изхвърлят тялото му. 18-годишната Миранда Барбър разказа на полицаите, че 42-годишния Трой Лаферара е бил все още жив, „давел се е и се е борил да си поеме въздух“, след като тя го наръгала с нож 20 пъти. Първоначално, Миранда каза на полицаите, че тя е убила Лаферара при самоотбрана, след като той започнал да я обарва. Но 22-годишният й съпруг Елиът Барбър даде различния версия за случилото се на детективите, разказвайки, че двамата са измислили план да убият за удоволствие заедно непознат човек, и че той е държал Лаферара, докато съпругата му го е ръгала с ножа.
Екскапитан на „Марек“ блести в Тунис, обръща гейм с 4 поредни аса С победа завърши първия дял от шампионата на Тунис Тодор Вълчев и неговият “Сфакс”. Бившият капитан на “Марек Юнион-Ивкони” ще зимуват на 2-ото място в групата след 8 победи и една загуба от лидера “Есперанс”. В поледния кръг, Вълчев и компания удариха като гост “Еър Тунис” с 3:0 гейма, като особено инфарктен бе 1-ия гейм. При 24:20 на сервис за гостите застана именно Вълчев, който след 4 (!) поредни аса обърна резултата и в крайна сметка отборът му спечели тази част с 27:25. “Очевидно домакините помислиха, че са затворили гейма, а пък аз имах късмет на сервис. След това нямахме проблеми в другите две части”, коментира Вълчев. В този двубой той игра на обичайния си пост като диагонал и се отчете с 24 точки (6 аса, 1 блокада, 67 % нападение).
Задържаха двама братя от Дупница за отвличане Двама братя от Дупница са задържани в полицейския арест за отвличане на бившата приятелка на единия.
Почина Тито Виланова ракът победи бившия треньор на Барселона Бившият старши треньор на Барселона Тито Виланова е починал днес на 45-годишна възраст. Новината беше съобщена от "синьо-червения" клуб и разтърси целия футболен свят. Каталунският специалист си отиде от този свят след борба с рак на гърлото, продължила две години и половина. Последната седмица Тито прекара в болнично отделение, като вчера претърпя нова операция. +29 През ноември 2011 година Виланова беше диагностициран с тумор. През декември 2012 година, вече като треньор на първия отбор на Барса, той се оттегли временно, за да се лекува в Ню Йорк. На 2 април 2013 г. отново се появи на пейката на "лос кулес", а в края на сезона вдигна шампионската титла. Месеци по-късно – на 19 юли, обяви, че се оттегля от поста, за да се лекува от възобновената болест. 



 
Куп спортни звезди „изгоряха“ в КТБ Най-големите футболни звезди на България – героите от САЩ`94, се оказаха измамени от пирамидата „Корпоративна търговска банка", научи „Всеки ден". Сред вложителите на трезора са Христо Стоичков, Любослав Пенев, Борислав Михайлов, Йордан Лечков и Красимир Балъков.
Все повече деца от Дупница желаят да тренират футбол  Децата, които желаят да тренират футбол в Дупница, постоянно се увеличават, сподели пред zadupnitsa.com треньорът в Марек 2007 Цветан Видински.
DSC00389
 Към днешна дата в частната школа тренират 75 деца, които мечтаят да стигнат до футболния връх.
Кауфланд и Лидъл са получили разрешителни за строеж от Община Дупница. Въпросът е: Кой ще превари? Двете големи вериги Кауфланд и Лидъл са получи разрешителни за строеж от Община Дупница, разбра zadupnitsa.com след свое питане до администрацията на кметството. По-напред в документано отношение са Лидъл, на които е издаден важният документ на 14 август и от 4 септември е в сила. От тук насетне, единствено компанията е тази, която решава от кога ще започне строително-монтажните дейности. Магазинът ще бъде позициониран на мястото на старата автогара в Дупница. "От страна на Общината е направено всичко, което е било необходимо. Повече информация не може да се даде", категорични бяха от пресцентъра.